ОСТАННІ НОВИНИ

Замість масла – маргарин. На Прикарпатті судять постачальника харчів у ЗСУ

Наталя Дуляба

|

На Івано-Франківщині підприємець поставив військовим 20 тисяч пачок маргарину сумнівної якості замість масла. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій прокуратурі в сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, бізнесмен у червні 2023 року уклав з Міністерством оборони договір на постачання військовим частинам 20 тисяч пачок масла.

Встановлено, що він проігнорував вимоги державних стандартів (ДСТУ) та замість масла надав маргарин невідомого походження. Таким чином у Збройні Сили України потрапив сфабрикований товар, який не відповідає показникам, встановленим нормативними актами.

Водночас правоохоронці з’ясували, що підозрюваний залучив невідомих осіб, які склали завідомо неправдиві офіційні документи (декларацію виробника), на підставі яких він зміг отримати розрахунок, а згодом – легалізувати кошти за допомогою фінансових операцій.

Внаслідок таких махінацій державному бюджету було завдано збитків на понад 0,5 млн грн.

Директору підприємства-постачальника оголосили підозру з ч.4 ст.190, ч.2 ст.209, ч.3 ст.27, ч.2 ст.28 та за ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману у великих розмірах в умовах воєнного стану, використання та розпорядження майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, організація складання і видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, вчинених за попередньою змовою групою осіб).

Наразі правоохоронці перевіряють причетність до злочину інших осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *