ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вперше в Україні прооперували 11-річного хлопця із рубцевим зарощенням гортані

Наталія Жолинська

|

Львівські медики лікарні «Охмадит» спільно з польським колегою Ярославом Шидловським вперше в Україні зробили операцію по резекції частини гортані і трахеї 11-річному хлопчику із рубцевим зарощенням. Про це повідомили у медзакладі.

Хлопчик не міг дихати через гортань, відтак мав трахеостому. Відтак лікарі усунули рубцево зарослий просвіт гортані і трахеї та зробили йому анастомоз. З часом спеціалісти навчатимуть дитину дихати, адже, за словами медиків, є великий шанс, що хлопчик буде дихати природнім способом та зможе говорити.

До слова, подібні втручання у Європі роблять лише чотири Центри: у Польщі, Швейцарії, Франції та Великій Британії.

Окрім цього, разом із польським фахівцем, спеціалісти провели оперативні втручання шістьом дітям, зокрема здійснили кохлеарну імплантацію хлопчику із Львівщини, якому 2,5 роки.

«Це вже шоста кохлеарна імплантація у нашому Центрі. Вони проходили під наглядом наших добрих друзів-наставників. Ми тішимося, що все пройшло успішно», наголосив керівник Клініки отоларингології Федір Юрочко.

Відомо, що співпраця львівського Центру з Ярославом Шидловським вже триває роками. Він здійснює регулярні візити до лікарні задля допомоги українським дітям.

«Найкраща допомога це коли ми когось навчаємо, працюємо в команді зі спеціалістами та покращуємо життя українських дітей. Особливо у період війни. Коли мені польські колеги кажуть, що в Україні небезпечно я не зважаю. Треба долати власні страхи», сказав Ярослав Шидловський.

Довідка. 

Польський професор Ярослав Шидловський керує Клінікою дитячої отоларингології у Познані (Польща). Його Клініка входить до п’ятірки найкращих дитячих ЛОР-клінік у Європі. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *