ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні в Україні відзначають День рятівника

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 17 вересня, в Україні відзначають День рятівника – свято, присвячене працівникам аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, а також громадянам, які зробили внесок у ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє Львівський портал.

До цього в Україні існували два окремі свята: День працівника пожежної охорони, запроваджений у 1995 році, та День рятівника, який відзначався з 1998 року в останню суботу жовтня.

Проте у 2004 році обидва свята скасували, і натомість встановили День працівників цивільного захисту, який відзначався 17 вересня з 2004 по 2007 рік.

У 2008 році президент України відновив святкування Дня рятівника, яке об’єднало працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, а також громадян, які зробили внесок у ліквідацію наслідків техногенних і природних катастроф, захищаючи життя і здоров’я людей.

Президент Володимир Зеленський привітав рятувальників ДСНС України, які «прибувають на місця обстрілів одними з перших», із професійним святом.

«Наші рятувальники завжди там, де потрібні найбільше. Дякую за вашу сміливість! Дякую за те, що рятуєте життя наших людей», – наголосив глава держави.

До привітань також приєднався керівник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Павло Ткачук. Він підкреслив, що професія рятівника – це відвага, відповідальність і готовність до самопожертви.

«У цей складний для нашої країни час Ви – справжні Герої, які своїми діями демонструють незламність духу і волю до Перемоги. Від імені колективу Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного щиро вітаю всіх рятівників України! Дякую за вашу мужність та невтомну працю, що дозволяє щоденно рятувати життя, захищати мирних громадян і підтримувати стійкість нашої держави», – додав Ткачук.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко також привітав рятівників, зазначивши, що працівники та працівниці ДСНС України «щодня у найнебезпечніших місцях: гасять пожежі, розбирають завали після російських обстрілів, розміновують українську землю, проводять евакуацію цивільних з найгарячіших напрямків».

«Вони завжди там, де потрібна допомога. Їх буденна робота – справжні подвиги. Хоробрість рятувальників вражає, а професійні та рішучі дії дають чітко зрозуміти, що вони боротимуться за кожне життя. Я дякую нашим рятувальникам та небайдужим громадянам за щоденні подвиги. Памʼятаємо кожного і кожну, хто віддав своє життя, рятуючи інших», – написав він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *