ОСТАННІ НОВИНИ

Лише українською. В Україні запустили сайт, де зібрано якісний відеоконтент для дітей

Андрій Котенський

|

Український ІТ-розробник Євгеній Трончук створив сайт Cartoons.com.ua, де зібрано український дитячий контент – казки, мультсеріали та відео дитячих блогерів, повідомляє Львівський портал.

На платформі відбирають лише якісний контент українською мовою, що доступний у YouTube.

«Ми вручну відібрали для вас мультики українською мовою з YouTube. Намагалися відібрати тільки якісні мультики українською мовою, щоб ваші діти могли дивитися їх без небезпеки для психіки», – йдеться у повідомленні.

Сайт пропонує контент, що розподілено по віковим категоріям, без дорослого контенту і треш-мультиків. Платформа не публікує відео російською та іншими озвучками.

Як пише ШОТАМ, ідея платформи із україномовним контентом для дітей виникла в розробника, для задоволення потреб власної дитини.

«Донька Євгенія Трончука любить дивитися мультики на YouTube, однак там важко обмежити російськомовний контент. Крім того, платформа часто рекомендує «трешові» відео, контент для дорослих та нав’язливі Shorts, які Євгеній вважає шкідливими навіть для дорослих. YouTube Kids також не вирізняється великою кількістю якісних відео українською мовою. Тож розробник вирішив створити окремий сайт – «схожий на YouTube, але з відібраними мультиками українською озвучкою і з адекватною тематикою», – йдеться у повідомленні.

Усі відео на сайті поширюються з YouTube з дозволу платформи. При перегляді в плеєрі видно назву каналу. Зараз сайт допрацьовують і наповнюють контентом. Наразі вдалося зібрати близько 4000 мультфільмів українською мовою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіш і новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *