ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні збільшать час загальновійськової підготовки і створять Школу інструкторів

Наталя Дуляба

|

В Україні планують збільшити термін базової загальновійськової підготовки, а також створити Школу інструкторів. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

«Ключову роль у якості підготовки відіграють інструктори. Тому максимальну увагу приділяємо залученню вмотивованих інструкторів із бойовим досвідом. Також опрацьовуємо можливість створення Школи інструкторів, яка буде основним і єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу», – сповістив генерал.

Він також відзначив, що у планах – збільшити у часі базову загальновійськову підготовку. Про які терміни йдеться, Олександр Сирський не уточнив, але додав, що за це візьмуться у жовтні-листопаді цьогоріч.

Головком розповів, що провів нараду щодо військової підготовки з керівниками органів військового управління, командирами бойових бригад та керівниками навчальних центрів. Під час неї обговорили проблемні питання та шляхи їхнього вирішення, розглянули напрямки вдосконалення навчальних програм.

«Якісна підготовка – один із головних чинників збереження життя українського воїна. Докладаємо для цього максимум зусиль», – резюмував Олександр Сирський.

Зазначимо, що мобілізації в Україні підлягають військовозобов’язані громадяни віком від 25 років. Всі інші віком від 18 до 25 років, придатні за станом здоров’я, (жінки лише за власним бажанням) мають пройти базову загальновійськову підготовку.

Згідно з законодавством, базова військова підготовка в мирний час та в особливий період триває до 5 місяців. Під час воєнного стану – до 3 місяців.

Направлення громадян на базові військові навчання здійснюють районні адміністрації разом із ТЦК і місцевою владою. Для цих навчань ВЛК проходити необов’язково.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *