ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни в Курській області масово «зливають» кадирівців і секретні військові дані

Наталя Дуляба

|

Росіяни з Курської області масово «здають» Силам оборони України інформацію про кадирівців. Також самі росіяни допомогти українським військовим збити рідкісний розвідувально-ударний дрон «Оріон». Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

В українському підпіллі зауважують, що росіяни втрачають віру в те, що «СВО йде за планом». Причиною цьому називають провал російського командування у Курській області та сумнівні успіхи на Донбасі.

«Ті, хто починають прозрівати, бачать різницю між заявами по кремлівському телебаченню та реальністю навколо себе. Вони починають розуміти, що в цій ситуації важливо рятувати себе, а не ризикувати життям за Путінську дачу та мільярди Шойгу», – йдеться у повідомленні.

Саме тому дедалі більше росіян як цивільних, так і військових йдуть на співпрацю з Силами Оборони України. Повідомлення з інформацією про кадирівців в Курській області стали просто масовими – так місцеві намагаються вберегтись від цих «захисників».

Також майже за кожним результативним ударом України вглиб тимчасово окупованих територій стоять люди, які надають дані про позиції ППО, склади боєприпасів або переміщення російських підрозділів.

Втім трапляються і більш цікаві випадки. Так, цьогоріч 31 серпня з’явилася новина про те, що на Курському напрямку підрозділи ЗСУ збили рідкісний розвідувально-ударний БПЛА «Оріон» – такий собі російський «Байрактар» на мінімалках.

За даними з відкритих джерел, загалом таких дронів було вироблено до 30 штук, при чому щонайменше 6 було збито (без урахування курського), знищення підтверджено візуально. Їхню вартість не кажуть, але загальні інвестиції в цей проєкт вже склали близько 30 млн доларів.

Виробництвом «Оріонів» займається російське акціонерне товариство «Кронштадт». Компанія розташована в Санкт-Петербурзі, має офіси в Москві, і крім «Оріона», випускає ще кілька інших безпілотників та систем для них.

В Центрі національного спротиву кажуть, що не можуть розповісти всіх деталей щодо збиття «Оріона», але до цього доклались самі росіяни.

«До знищення цього «Оріона» доклалися самі росіяни. Точніше – інформатор всередині групи, яка займається обслуговуванням та пілотуванням цих дронів і пов’язаний із “Кронштадтом”. Певний час тому ця людина вийшла на контакт із представниками певних підрозділів Сил оборони України і запропонувала надати дані щодо БПЛА, системи управління та підготовки персоналу, а головне – як саме окупанти застосовують “Оріони” проти наших військ. Отже, маючи повну інформацію, Повітряні Сили ЗСУ змогли влаштувати засідку на цю рідкісну і дороговартісну російську “пташку”», – йдеться у повідомленні.

Підготовку майбутніх пілотів проводять у школі льотчиків-випробувачів «Летно-исследовательский институт им. М.М. Громова», координує навчання АТ «Кронштадт».

Отримані дані дозволили отримати доступ до персональних даних пілотів, зокрема в системі «Держпослуги».

Як це неодноразово вже траплялося, чомусь усі «високодуховні» захисники «русского міра» і традиційних цінностей мають проблеми із законом та цими самими цінностями.

Також Україна здобула безліч навчальних матеріалів для майбутніх пілотів дронів: від підручників до екзаменаційних білетів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *