ОСТАННІ НОВИНИ

Коригувальника ракетних ударів по українських позиціях на Запоріжжі засудили на 15 років

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці визнали винним чоловіка, який допомагав окупантам готувати нові серії ракетно-дронових ударів по Запоріжжю. За скоєне йому призначили 15 років тюрми з конфіскацією майна. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними слідства, росіяни зосереджували свою увагу на особовий склад та військову техніку Сил оборони, які залучені до бойових операцій на південному фронті. Відтак російський агент намагався встановити і передати агресору локації опорних пунктів та укріпрайонів українських військ поблизу передової.

Правоохоронці задокументували його розвідувальну активність і завчасно затримали під час виконання ним ворожого завдання у квітні 2022 року.

Встановлено, що ворожим поплічником виявився мешканець одного з прифронтових селищ регіону, який був дистанційно завербований ФСБ через блогера Юрія Подоляку. Для збирання розвідувальних даних агент об’їжджав місцевість, де приховано фіксував локації підрозділів ЗСУ, а отримані відомості передавав блогеру, який потім «звітував» ФСБ.

Під час обшуку у затриманого вилучили комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які він використовував у злочинній діяльності.

Правоохоронці визнали винним російського агента за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна, а саме квартири в обласному центрі та автомобіля.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *