ОСТАННІ НОВИНИ

Із Донеччини евакуювались більше 277 тисяч людей

Наталя Дуляба

|

За два роки обов’язкової евакуації з Донецької області виїхали понад 277 тисяч людей, в тому числі більше 32 тисячі дітей. Про це Львівському порталу повідомили у Мінреінтеграції.

Так, обов’язкова евакуація з Донеччини триває із серпня 2022 року. Дотепер у безпечніші регіони звідси виїхали понад 277 тисяч мешканців. Серед них є більш ніж 32 тисячі дітей і понад 8 тисяч осіб з інвалідністю.

Евакуацію проводять залізницею та автомобільним транспортом, за потреби залучають спецтранспорт.

Після прибуття в інші регіони України евакуйованим надають гуманітарну, правову, психологічну допомогу та безкоштовне житло.

Родини з дітьми додатково отримують 10 800 грн фінансової допомоги на кожну особу від ЮНІСЕФ і Благодійного фонду «Янголи Спасіння».

У міністерстві наголошують: евакуація є безкоштовною! Для отримання консультації необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0-800-408-911.

Для евакуації тяжкохворих і людей з інвалідністю діє окремий номер: 0-800-332-614.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *