ОСТАННІ НОВИНИ

3 із 4 російських ракет тепер летять на цивільну інфраструктуру і житлові будинки, – експерт

Наталя Дуляба

|

Фактично з червня Росія змінила цілі своїх ракетних атак і тепер цілеспрямовано б’є по цивільній інфраструктурі, першочергово – по житлових будинках. Про це розповів військовий експерт Петро Черник в етері національного телемарафону.

«Якщо до останнього часу вони [росіяни] все ж таки намагались шукати воєнні цілі для своїх атак та били по нашій енергетиці, то десь із червня ми бачимо комбінацію «три з чотирьох». Це означає, що 3 із 4 запущених ракет досягають цивільної інфраструктури і першочергово – житлових будинків. Таким чином ворог перейшов до своєї класичної, до речі, історичної тактики і нищить нас як народ. Я це називаю ракетним геноцидом», – сказав він.

За словами Петра Черника, російські окупанти стали більше застосовувати балістичні ракети, зокрема «Іскандери», у яких досі є 27 деталей американського виробництва, а також більше «Шахедів».

Разом із тим останнім часом побільшало випадків, коли після атак «Шахедів» Повітряні Сили звітують, що певна кількість дронів повертається назад у Росію, заходить у Білорусь або їх подавляють українські засоби РЕБ.

Все це, на думку Петра Черника, свідчить про якісний прорив України у засобах радіоелектронної боротьби. Бо коли «Шахед» потрапляє під дію РЕБа, він міняє свій курс і не досягає цілі.

При цьому вибухова частина в такому випадку не спрацьовує, адже вибух відбувається лише тоді, коли дрон влучає у задану ціль.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *