ОСТАННІ НОВИНИ

101 боєзіткнення: Генштаб розповів про ситуацію на фронті

Наталя Дуляба

|

Наразі на фронті відбулося 101 боєзіткнення. Найгарячіші бої точаться на Покровському та Курахівському напрямках. Сили оборони України намагаються завадити наступу російських окупантів. Про це йдеться у зведенні Генштабу станом на 16:00 суботи, 7 вересня.

Агресор продовжує застосовувати авіацію та артилерію по прикордонним районам Сумської та Чернігівської областей. Зокрема, під артилерійськими ударами опинились райони населених пунктів таких як Миколаївка, Порозок, Семенівка, Тимофіївка. Авіаційних ударів зазнали Горіле, Первомайське, Береза, Мала Рибиця, Веселівка та Годунівка. Всього на цей час ворог скинув на Сумщину 14 КАБів.

На Харківському напрямку російські терористи штурмували позиції наших підрозділів в районі Вовчанська, наразі ще триває бій. Під ударами ворожих КАБів опинилась Козача Лопань.

Чотири рази ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку у районах Синьківки, Лозової, Стельмахівки та Андріївки. Одну атаку відбили Сили оборони, три боєзіткнення тривають.

На Лиманському напрямку противник атакував в напрямку Чернещини, Невського, Лозової, Торського та поблизу Макіївки і Діброви. Загалом із початку доби на цьому напрямку відбулось уже 18 боєзіткнень, досі тривають два боєзіткнення в районі Невського. Ситуація контрольована, запевняють у Генштабі.

Рашисти надалі намагаються прорвати оборону наших військ на Сіверському напрямку, проте отримують жорстку відсіч від українських підрозділів. Так, поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки окупанти чотири рази намагались потіснити наші підрозділи, наразі всі атаки відбиті.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили п’ять штурмових дій поблизу Часового Яру, Андріївки та Кліщіївки. Точиться бій поблизу Андріївки. Ворог активно застосовує авіацію, завдаючи ударів КАБами та некерованими авіаційними ракетами по Часовому Яру.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до п’яти. Ворог за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації намагається атакувати біля Торецька, де наші захисники відбили три атаки, а також Неліпівки, де вже відбито одну атакувальну дію, ще два боєзіткнення тривають.

Безперервно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут впродовж дня агресор здійснив 28 атак в районах Воздвиженки, Гродівки, Зеленого Поля, Лисівки, Миролюбівки, Новогродівки, Селідового та Михайлівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 18 російських атак, десять боїв ще тривають. Зазнав ударів некерованими авіаційними ракетами Олександропіль.

Складна ситуація і на Курахівському напрямку, де від початку доби окупанти 27 разів атакували наші підрозділи. Намагалися просунутися поблизу Костянтинівки, Красногорівки та Георгіївки. Наразі тривають бої у шести локаціях.

На Времівському напрямку українські війська відбивають три атаки в бік Водяного та Вугледара, три спроби просунутись до Водяного успіхів рашистам не принесли.

На Оріхівському та Гуляйпільському напрямках окупанти гатять по позиціях українських підрозділів та по населених пунктах. Також ворог застосовував штурмову авіацію по Новоандріївці.

На Придніпровському напрямку три атаки загарбників успіху не мали. Ворожа авіація сьогодні завдала ударів по населених пунктах Урожайне, Берислав, Тягинка та Токарівка Херсонської області, скинувши десять керованих авіаційних бомб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *