ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський після засідання «Рамштайну» вирушить до Італії

Олег Дерев'янко

|

У п’ятницю, 6 вересня, президент Володимир Зеленський прибув до Німеччини, де він бере участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Після цього він планує відвідати Італію. Про це глава держави повідомив у власних соцмережах.

Під час свого візиту Зеленський зустрінеться з міністрами оборони США та Німеччини Ллойдом Остіном і Борисом Пісторіусом, а також окремо проведе переговори з канцлером Олафом Шольцом.

«Нам потрібна рішучість партнерів та засоби, щоб зупинити російський повітряний терор. Потрібно, щоб уся зброя з уже оголошених пакетів підтримки нарешті потрапила в бойові бригади. І потрібні сильні далекобійні рішення партнерів, щоб наблизити справедливий мир, якого ми прагнемо», – заявив президент.

Після засідання «Рамштайну» він відвідає міжнародний економічний форум «Амброзетті» в Італії. Там глава держави зустрінеться з представниками італійського бізнесу та прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні.

Зазначимо, що це вже 24 зустріч. Контактна група з питань оборони України (формат «Рамштайн») обʼєднує понад 50 країн, які координують постачання зброї Україні.

Раніше стало відомо, що Зеленський візьме участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України «Рамштайну». Мета такого візиту – описати серйозність ситуації на полі бою в Україні.

Очікується, що глава української держави також проситиме і надалі постачати необхідне озброєння для Сил оборони, зокрема, ракети дальньої дії і більше засобів протиповітряної оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Офіс президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *