ОСТАННІ НОВИНИ

Україна перебирає на себе ініціативу на фронті, – Остін

Наталя Дуляба

|

Україна поступово перебирає на себе ініціативу на фронті, хоча Росія продовжує тиснути на Донбасі. Про це 6 вересня заявив міністр оборони США Ллойд Остін на початку зустрічі Контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині, повідомляє Укрінформ.

Нинішня зустріч, за словами американського міністра, відбувається у «динамічний і критичний момент», коли час відіграє важливу роль.

«Україна продовжує поступово перебирати на себе ініціативу на полі бою. ЗСУ наразі проводять операцію в Курській області. Кремлівська армія агресії зараз в обороні на своїй власній землі», – зауважив Остін.

Водночас, визнав він, Москва продовжує свій наступ на сході України, особливо навколо Покровська. Путін, за словами Остіна, також перегруповує свої війська біля Курська; Кремль продовжує бомбардувати українські міста та мирне населення. Але Україна відмовляється схилитися, підкреслив політик.

Росія, нагадав міністр оборони США, уже заплатила величезну ціну за путінські імперські фантазії: з початку повномасштабного вторгнення, за даними Остіна, понад 350 тис. солдатів були вбиті або поранені; 32 морські судна були потоплені, зруйновані або пошкоджені, Росія вивела всі свої головні кораблі з Криму; було знищено один з трьох поромів і ще один не працює; було збито 97 бойових літаків.

Остін запевнив, що партнери стоять на боці України, і закликав усіх ще більше посилити та прискорити допомогу.

Як повідомляв Львівський портал, 6 вересня проходить 24 засідання у форматі «Рамштайн» на однойменній авіабазі у Німеччині. На ньому міністри оборони та військові посадовці з близько 50 країн обговорюють допомогу для України та її координацію.

У зустрічі бере участь новий командувач Групи сприяння безпеці України (SAG-U) генерал-лейтенант Кертіс А. Баззард, який був призначений на цю посаду 5 серпня 2024 року.

Вперше на заході присутній і сам президент Володимир Зеленський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *