ОСТАННІ НОВИНИ

У мешканки Славського вкрали 0,5 га землі під будівництво

Наталя Дуляба

|

На Львівщині викрили державного реєстратора, який завдяки махінаціям поцупив 0,5 га приватної землі у Славському під будівництво житла. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, йдеться про колишнього державного кадастрового реєстратора одного з відділів управління Держгеокадастру у Львівській області.

Встановлено, що він незаконно вніс зміни до координат меж земельної ділянки, що розташована у Славському та належала місцевій мешканці. У Поліції Львівщини уточняють, що її площа ставить 0,5 га, а вартість оцінюють у 660 тисяч грн.

Внаслідок цих дій ділянка в системі Держгеокадастру перенесли на землі комунальної власності, а на її місці зареєстрували 5 інших ділянок. Ці «нові» ділянки мали інших власників та інше цільове призначення – для будівництва і обслуговування житлового будинку.

«У результаті таких дій кадастрового реєстратора справжню власницю фактично позбавили права власності на землю та унеможливили використання її за цільовим призначенням», – йдеться у повідомленні.

Держреєстратора вже звільнили із займаної посади, йому оголосили підозру за ч.1,3 ст.362 Кримінального кодексу України (несанкціоноване внесення змін до інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, що спричинило значну шкоду).

Санкція статті передбачає покарання – до шести років тюрми з трирічним позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *