ОСТАННІ НОВИНИ

Іспанія дає Україні батарею ППО Hawk

Наталя Дуляба

|

Іспанія анонсувала надання Україні батареї системи протиповітряної оборони Hawk. Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони країни.

Про передачу батареї ППО оголосила 6 вересня міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес на засіданні у форматі «Рамштайн».

«У відповідь на прохання президента Зеленського про системи протиповітряної оборони, міністерка Роблес анонсувала невідкладне надання повної батареї Hawk, що включає шість пускових установок, також наданих Іспанією та вже розташованих у Польщі», – йдеться у повідомленні.

Міністерка також заявила про підготовку нових військових поставок Україні.

Крім того, з 1 жовтня Іспанія відновлює програму прийому українських сімей у військові резиденції на іспанському узбережжі та збільшує курси підготовки військовослужбовців ЗСУ у межах місії EUMAM Європейського Союзу. Таким чином навчання до кінця 2024 року мали б пройти 6000 українців.

Зазначимо, Україна вже має на озброєнні зенітно-ракетні комплекси Hawk. Перші ці установки вона отримала від Іспанії у грудні 2022 року.

Довідково: Hawk – американський зенітно-ракетний комплекс середнього радіусу дії, розроблений наприкінці 1950-х. Попередник системи протиракетної оборони Patriot.

Hawk слугує для знищення літаків, а в пізніх модифікаціях – ще й для перехоплення ракет. Західні аналітики оцінюють імовірність ураження цим ЗРК повітряної цілі у 85%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *