ОСТАННІ НОВИНИ

Бійці «Азову» змогли стабілізувати ситуацію у Нью-Йорку на Донеччині

Олег Дерев'янко

|

12 бригада спеціального призначення «Азов» повернула під контроль Сил оборони частину селища Нью-Йорка на Торецькому напрямку і деблокувала українських військових з російського оточення. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі бригади.

Там розповіли, що на момент залучення бригади до бойових дій на цьому напрямку ситуація в селищі була катастрофічною.

«Але завдяки високому бойовому духу, мужності та професіоналізму бійців бригади, “Азову” вдалось стабілізувати ситуацію, повернути під контроль частину Нью-Йорку і деблокувати Сили оборони, які знаходились у ворожому оточенні», – йдеться у повідомленні.

Зараз же ситуація залишається не менш напруженою – за добу росіяни проводять до 15 штурмів у зоні відповідальності «Азову». Попри надважкі бої, українські військові тримають оборону та успішно контратакують.

«Ворог неодноразово заявляв, що повністю окупував Нью-Йорк. Проте це чергова маніпуляція окупантів. Сили оборони контролюють частину населеного пункту та роблять все можливе для звільнення українських територій», – додали у заяві бригади.

Нагадаємо, що раніше селище Нью-Йорк піддавалось бомбардуванням рашистів.

20 серпня стало відомо, що точаться важкі бої за Нью-Йорк. Після цього селище було фактично окуповане рашистами.

6 вересня Сили Оборони відновили позиції у Нью-Йорка, Неліпівці та біля Липців. Водночас ворог просунувся біля Піщаного, Стельмахівки, Гірника, в Калинівці, Лісівці та Галицинівці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот мапи DeepState

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *