ОСТАННІ НОВИНИ

Після атаки у Львові шукають благодійників для відбудови будинків. Хто долучився 

Наталія Жолинська

|

У Львові закликають бізнес допомогти у відновленні пошкоджених будівель через атаку росіян на місто 4 вересня. Вже три організації підтримали кампанію. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Відтак за менш ніж добу вже два українські бізнеси та одна міжнародна організація зголосились на цю ініціативу, зокрема:

  • компанія Carlsberg, яка задекларувала внесок у розмірі 50 тисяч євро на відновлення будівель, які пошкоджені в наслідок ракетного обстрілу Львова; 
  • благодійний фонд Шона Пенна в Україні CORE приєднується до кампанії «Візьми будинок під опіку» та гарантує 100 тисяч доларів; 
  • компанія «Кормотех» та Enzym Group дає п’ять мільйонів гривень на відбудову пошкоджених будинків рідного міста.

Слід зазначити, що на відповідну кампанію не оголошують збору. Організації беруть будинок під опіку та відновлюють його.

Як долучитись та з іншими питаннями слід звертатись в управління інвестицій та проектів ЛМР за номером телефону: (96) 066 86 91.

Також з резервного фонду обласного бюджету уже профінаснували 30 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків комбінованої атаки по Львову 4 вересня.

«Ці кошти, разом із фінансовим ресурсом, який виділили з міського бюджету, скерують на першочергові аварійно-відновлювальні роботи (заміна вікон, дверей, ремонт дахів), а також на компенсацію за проживання в готелях і оренду житла для людей, чиї помешкання пошкоджені чи зруйновані», – уточнив голова ЛОВА Максим Козицький.

Зазначимо, що спочатку було відомо про те, що через російський обстріл у Львові пошкоджено більше 50 будинків, в тому числі й пам’ятки архітектури. Шість будівель зруйновані настільки, що з них відселяють людей.

Тепер після проведених обстежень встановлено, що загалом у місті пошкоджено 188 будинків.

Львів’янам, чиї будинки зазнають пошкоджень внаслідок російських обстрілів, місто компенсовує вартість встановлення нових вікон (до 12 тисяч грн за кожне) та вхідних дверей (до 8 тисяч грн). Також можна отримати 15 тисяч грн за затоплення квартири, спричинене гасінням пожежі. Детальніше про механізм оформлення такої компенсації читайте за цим посиланням.

Також із 4 вересня на вул. Стороженка у Львові запрацював виїзний ЦНАП, який приймає заяви на компенсації.

Нагадаємо, уночі 4 вересня російські окупанти атакували Львів дронами і ракетами. Повітряні Сили попереджали, зокрема про «Кинджали» у напрямку Львова.

Загинули семеро львів’ян, в тому числі й двоє дітей. Поранення отримали 66 людей. Серед убитих – жінка із трьома доньками.

Невдовзі після атаки львів’ян закликали здавати кров для потерпілих, потреба у запасах все ще актуальна станом на 5 вересня.

5 вересня у Львові оголосили Днем жалоби. Поховають усіх сімох львів’ян 6-7 вересня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *