ОСТАННІ НОВИНИ

Німецьке місто-побратим Львова виділить 100 тис євро на відбудову львівського ліцею

Наталія Жолинська

|

Місто-побратим Львова Фрайбург допоможе у відбудові школи, пошкодженої під час російської атаки на місто 4 вересня. На це німецьке місто скерує 100 тисяч євро. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.  

Зокрема, заступник мера Фрайбурга з питань будівництва та мобільності Мартін Хааг відвідав львівський ліцей №5, який найбільше постраждав від комбінованої атаки на Львів 4 вересня: у ньому вибило 74 вікна та 49 дверей, пошкоджено сходову клітку та дах.  

Відтак, німецькі партнери заявили, що допоможуть Львову з відновленням навчального закладу та скерують на це 100 тисяч євро.  

«Вчора (4 вересня,  ред.), коли ми приїхали до Львова, були надзвичайно вражені тим, наскільки ви сильні у своїх бажаннях відбудови і покращення, незважаючи на те, що відбувається. І ми дуже горді підтримати вас у всіх ініціативах. Мер міста Фрайбург вирішив підписати оцю угоду, якою надається 100 тисяч євро для відбудови школи. Це напевно незначна сума, зважаючи на всі ці ушкодження, але це знак нашої підтримки вас і вашого майбутнього», – сказав Мартін Хааг.  

Мер міста Андрій Садовий відзначив, що Фрайбург це місто, з яким Львів має партнерські відносини вже дуже багато років. За його словами, дуже символічно, що коли є важко, то поруч залишаються друзі, які незважаючи ні на що не бояться, приїжджають і допомагають. 

Довідка.  

Фрайбург – одне із міст-партнерів Львова з 1990 року. Впродовж років міста мали співпрацю у різних сферах, однак після повномасштабного вторгнення німецьке місто посилено допомагає Львову. 

Фрайбург став одним із перших партнерів створення реабілітаційного корпусу центру UNBROKEN у Львові, надавши 500 тисяч євро на будівництво одного з поверхів центру. Під час міжнародного реабілітаційного форуму у квітні 2023 року у Львові, в центрі UNBROKEN відбулося офіційне відкриття цього поверху, названого на честь міста Фрайбург. 

8 березня 2024 року у Фрайбурзі на благодійному концерті міського оркестру, що відбувся у межах проєкту «НаДія – Надія і Дія», зібрали 40 тисяч євро для реабілітаційного центру UNBROKEN. А міська рада Фрайбурга додала до цієї суми ще 60 тисяч євро. Цьогоріч місто-побратим допомагатиме Львову розбудову напрямок соціалізації постраждалих від війни – UNBROKEN Art.

Раніше Львівський портал повідомляв, що в результаті комбінованої атаки росіян на Львів 4 вересня, пошкоджено п’ять шкіл та два Центри дитячої творчості.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *