ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина замовила для України 17 систем ППО IRIS-T, – Умєров

Наталя Дуляба

|

Для посилення протиповітряної оборони України Німеччина замовила 17 систем IRIS-T, чотири з яких мають надійти ще до кінця 2024 року. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

«Наразі Німеччина замовила для України ще 17 систем ППО IRIS-T, чотири з яких ми отримаємо вже до кінця цього року, а решту – у 2025-му. Ця допомога є надзвичайно важливою для захисту нашого неба у світлі останніх повітряних терористичних атак з боку росії», – сповістив він.

Глава українського Міноборони перебуває з робочим візитом у Німеччині, де зустрівся зі своїм колегою Борисом Пісторіусом. Сторони обговорили зміцнення оборонного співробітництва. Зокрема, йшлося про постачання Україні сучасних ракетних систем, боєприпасів, а також подальший розвиток протиповітряної оборони.

За словами Рустема Умєрова, Німеччина є «беззаперечним лідером» у посиленні української ППО. Він подякував за це та за вже надані системи Patriot.

«Без сумніву, ця допомога врятувала життя тисяч людей», – додав український міністр.

Нагадаємо, раніше ЗМІ вже писали про намір Німеччини поставити Україні чотири IRIS-T ще до кінця 2024 року. Крім того, до цього часу країна планує передати ще гаубиці Gepard, PzH 2000, Zuzana та RCH 155, дрони і 30 танків Leopard.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *