ОСТАННІ НОВИНИ

В результаті обстрілу у Львові пошкоджено сім освітніх закладів

Наталія Жолинська

|

В результаті російської атаки вночі 4 вересня у Львові пошкоджено п’ять шкіл та два центри творчості. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській міськраді.  

Загалом у школах вибило 268 вікон та 100 дверей, пошкоджено три дахи. В центрах творчості пошкоджено 29 вікон і двоє дверей.  

За словами міського управління освіти, пошкодження отримали такі заклади освіти: 

  • початкова школа «Арніка» – 40 вікон; 
  • Львівський художній ліцей – два вікна та пошкоджений дах; 
  • ЦДЮТ Залізничного району – 20 вікон і одні двері, пошкоджено частину огорожі; 
  • приватна школа-садок Bilingual International STEM School – 20 вікон повністю та 10 вікон частково, четверо дверей та стеля у трьох класах; 
  • Ліцей № 5 – 74 вікна, 49 двері, пошкоджена сходова клітка та дах; 
  • Ліцей № 17 – 122 вікна, 47 дверей та ворота; 
  • Центр творчості «Веселка»  – дев’ять вікон та одні двері. 

«Щодо навчання у міських школах, то завтра діти «Арніки», художнього ліцею та ліцею № 17 повернуться за парти. До завтра ми все приберемо та заклеїмо вибиті вікна плівкою, тобто навчання відбуватиметься офлайн. Маємо питання по ліцею № 5, бо там серйозніші пошкодження будівлі, тож щодо навчання цих учнів повідомимо пізніше», – зазначив начальник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк. 

Нагадаємо, уночі 4 вересня російські окупанти атакували Львів дронами і ракетами. Повітряні Сили попереджали, зокрема про «Кинджали» у напрямку Львова.

У місті пошкоджено житлові будинки. Спершу було відомо про перших шістьох постраждалих, однак поступово їхня кількість зросла до 47.

Поступово також побільшало й загиблих. За останніми офіційними даними відомо про сімох осіб, вбитих рашистами, серед яких двоє дітей. Однак спочатку повідомлялося про трьох дітей.

Близько 13:00 у Львові завершили аварійно-рятувальні роботи. Відтак за даними ДСНС кількість постраждалих зросла до 53.

Загалом у Львові пошкоджено більше 50 будинків, із шістьох починають виселяти людей. Також пошкоджено мінімум сім памʼяток архітектури, два медзаклади, у двох школах повибивало вікна.

За фактом обстрілу Львова правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.

5 вересня у Львові оголосили День жалоби за загиблими в результаті удару рф.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *