ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові понад 20 готелів готові прийняти постраждалих від російських обстрілів

Наталія Жолинська

|

Понад 20 львівських готелів зголосились прийняти постраждалих в результаті ворожої атаки. Також для мешканців, у яких домівки зазнали руйнувань, розконсервують модульне містечко на вулиці Пулюя. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.  

Управління туризму звернулось до готелів Львова по допомогу з розселенням людей, які через атаки залишились без помешкань. Відтак понад 20 готелів міста зголосилися прийняти людей на перший час. 

«Люди можуть залишитись на кілька днів у львівських готелях або хостелах, які зголосились прийняти людей, що залишились без житла, допоки ті не вирішать побутові питання переїзду до родичів чи оренди помешкання. Ми співпрацюємо з районними адміністраціями щодо охочих поселитись у готелях. Поки люди знаходять для себе інші варіанти помешкань. Проте ми дуже вдячні готелям, які відгукнулись на наш заклик і погодились прийняти людей, які зараз цього потребують», – сказала керівниця управління туризму ЛМР Христина Лебедь. 

Також у місті розконсервовують модульне містечко на вулиці Пулюя, щоб поселити людей, чиє житло знищили росіяни. 

«Прийнято рішення про розконсервування модульного містечка на вулиці Пулюя. Ми готуємось поселяти людей. Оскільки там майже два роки ніхто не жив, то ми мусимо перевірити всі комунікації, запустити електропостачання, підготувати житлові модулі та кухню. Всього містечко вміщає 320 людей, але оскільки воно складається з житлових модулів, де є два двоярусних ліжка, то можемо селити сім’ями. Відтак ми готові прийняти 70 сімей», – розповів директор Центру соцпідтримки ЛМР Володимир Головатий, директор Центру соціальної підтримки. 

Розконсервування містечка розпочали вранці 4 вересня, підготували перші 20 модулів і поступово готують наступні. Тож вже готові заселяти людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *