ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Львова отримають компенсації за майнові пошкодження через російський обстріл 

Наталія Жолинська

|

У Львові мешканці постраждалих будинків отримають компенсацію за вибиті вікна і вхідні двері в результаті російської атаки на місто 4 вересня, а також за затоплення квартир під час гасіння пожеж. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.  

Відповідне рішення прийняли на міській комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  

«Зокрема, ті мешканці, квартири яких були знищені, зараз зможуть проживати в готельних номерах. А далі, сьогодні на засіданні виконавчого комітету ми затвердимо рішення про надання компенсації за оренду житла – 10, 12, 15 тисяч гривень в залежності від розміру квартири. 

Буде передбачено компенсацію мешканцям за вибиті вікна і двері. Це буде 12 тисяч гривень за вікно і 8 тисяч гривень за вхідні у квартиру двері. Сподіваємося також на допомогу благодійних організацій. Це щодо будинків, які не є пам’ятками», – розповів перший заступник міського голови Андрій Москаленко. 

За його словами, по відбудові пам’яток, перше – мають провести протиаварійні роботи і тоді визначити, в який спосіб будуть відбудовувати історичні будівлі.  

«Також мешканці тих квартир, які були затоплені через гасіння пожеж, можуть отримати компенсацію у розмірі 15 тисяч гривень», – доповіла заступниця начальника управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь. 

Звертатися за отриманням компенсації потрібно у ЦНАП, зокрема: 

  • у Залізничному районі – у виїзний пункт, що розгорнули на вул. Стороженка,11; 
  • у Франківському районі – у працюючий ЦНАП, що на вул. Ген. Чупринки, 85 (у приміщенні Франківської РА). 

Бізнес-заклади, які зазнали руйнуваль, також можуть претендувати на компенсаційні ваучери. Підприємці можуть звертатися до ЦНАПів на отримання до 500 тисяч гривень компенсації на відновлення знищеного та пошкодженого майна підприємств та товарів. 

Щоб отримати компенсаційний ваучер необхідно подати заяву, а також:  

  • акт обстеження майна, зруйнованого (пошкодженого) внаслідок війни; 
  • копію платіжних документів, квитанцію (на закупівлю необхідних товарів для відновлення); 
  • акт виконаних робіт, наданих послуг (до прикладу, на виконані ремонтні роботи); 
  • фотофіксацію (за наявності). 

Для додаткової консультації телефонуйте у Центр підтримки підприємництва Львівської міської ради за номером (032)-254-60-15. Більше деталей за посиланням.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Франківському та Залізничному районах Львова в результаті російського обстрілу вибито понад 3,2 тисяч вікон у 161 житловому будинку.

Фото: Роман Балюк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *