ОСТАННІ НОВИНИ

Комбінована атака рашистів 4 вересня: як спрацювала ППО

Наталя Дуляба

|

У ніч на середу, 4 вересня, російські окупанти атакували Україну 42 ракетами різних типів та «Шахедами». Протиповітряна оборона збила 29 ворожих цілей, ще шість подавили засоби РЕБ. Про це Львівському порталу повідомили у Повітряних Силах.

Внаслідок бойової роботи ППО знищено 29 із 42 повітряних цілей.

Загалом рашисти випустили:

  • 2 аеробалістичні ракети Х-47 М2 «Кинджал» із літаків МіГ-31К з повітряного простору Тульської області Росії – не збито;
  • 2 крилаті ракети Х-22 із літаків Ту-22М3 з повітряного простору над акваторією Чорного моря – не збито;
  • 6 крилатих ракет Х-101 із літаків Ту-95МС з повітряного простору Волгоградської області РФ – збито 4 ракети;
  • 3 крилаті ракети «Іскандер-К» із території окупованого Криму – збиті всі;
  • 29 «Шахедів» із Курської області РФ – збито 22 дрони, ще шість були локаційно втрачені (імовірно, подавлені засобами РЕБ), ще один безпілотник полетів у Білорусь.

До відбиття повітряного нападу залучали авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи.

ППО працювала у Львівській, Івано-Франківській, Чернігівській, Дніпропетровській, Волинській, Тернопільській, Київській, Житомирській, Полтавській та Сумській областях.

Нагадаємо, уночі 4 вересня російські окупанти атакували Львів дронами і ракетами. Повітряні Сили попереджали, зокрема про «Кинджали» у напрямку Львова.

У місті пошкоджено житлові будинки. Спершу було відомо про перших шістьох постраждалих, однак поступово їхня кількість зросла до 38.

Поступово також побільшало й загиблих. Наразі відомо про сімох осіб, яких вбили рашисти, в тому числі троє дітей.

Загалом у Львові пошкоджено більше 50 будинків, із шістьох починають виселяти людей. Також пошкоджено два медзаклади, у двох школах повибивало вікна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *