ОСТАННІ НОВИНИ

Україна ввела в експлуатацію перший підземний шпиталь для ЗСУ

Олег Дерев'янко

|

Міністерство оборони України ввело в експлуатацію перший підземний стабілізаційний пункт для Сил оборони, який має операційні та реанімаційні відділення. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міноборони.

Перший такий стабілізаційний пункт розташований поблизу лінії фронту та призначений для надання медичної допомоги українським захисникам у максимально безпечних умовах.

Шпиталь побудований на базі шести збільшених сталевих бункерів, кожен з яких має довжину 7,6 метра та діаметр 2,5 метра. Для забезпечення функціонування об’єкта встановлені системи вентиляції, водопостачання, водовідведення та альтернативні джерела живлення.

Підземний госпіталь складається з двох повноцінних операційних блоків, двох реанімаційних блоків, робочого приміщення та модуля відпочинку для медичного персоналу.

Він оснащений сучасним медичним обладнанням, включаючи кисневі концентратори, апарати ШВЛ, кардіомонітори та дефібрилятори.

За словами виконуючого обов’язки командира Медичних сил «Схід» Романа Кузєва, щодоби у шпиталі можна надавати допомогу понад 100 пораненим військовослужбовцям.

З метою додаткового захисту стабілізаційний пункт оснащений системами радіоелектронної боротьби (РЕБ). Вартість проєкту – понад 20 мільйонів гривень. Загалом проєкт передбачає будівництво понад 20 підземних стабпунктів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Міноборони

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *