ОСТАННІ НОВИНИ

Україна готується розірвати низку договорів із Росією, Білоруссю та СНД

Наталя Дуляба

|

Україна збирається розірвати 14 міжнародних угод, укладених із Росією, Білоруссю, а також у межах СНД. Про це Львівському порталу повідомили в Міністерстві закордонних справ.

Йдеться про припинення дії, вихід і денонсацію 14 міжнародних договорів України: пʼяти, укладених із Росією, чотирьох – із Білоруссю, а також п’яти угод, укладених у межах СНД.

Для того, аби ці договори Україна могла розірвати, розробили законопроєкт «Про припинення дії, вихід та денонсацію міжнародних договорів України, укладених урядом України з урядами Росії, Білорусі та в рамках СНД».

У подальшому відповідний проєкт закону передадуть на розгляд парламенту.

«МЗС продовжує системну роботу з розірвання всіх міжнародно-правових звʼязків із державою-агресором та її сателітами. Звісно, практична співпраця з Росію і Білоруссю давно припинена. Але важливо також юридично відключити ці сотні дротів, якими наша держава була приєднана до Москви та країн СНД. Це довга та системна робота, яку ми зараз прискорюємо внесенням відповідних рішень пакетами», – прокоментував підкреслив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *