ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові помер актор Григорій Шумейко

Олег Дерев'янко

|

На 74 році життя у Львові не стало народного артиста України, актора і режисера Національного театру імені Марії Заньковецької Григорія Шумейка. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі театру.

«Непоправна втрата у нашому колективі. Сьогодні на 74-му році життя пішов у засвіти народний артист України, актор, режисер, заньківчанин Григорій Шумейко. Колектив театру висловлює щирі співчуття родині актора. Сумуємо», – йдеться у повідомленні.

Про чин похорону повідомлять пізніше.

Оновлено

Парастас відбудеться 3 вересня о 20:00 у Храмі священномученика Климентія Шептицького УГКЦ (вулиця Максима Кривоноса, 1).

У середу, 4 вересня, о 13:00 – прощання з актором у фоє театру.

Біографічна довідка:

Григорій Шумейко народився 1 травня 1951 року. Він здобув вищу освіту в Київському державному інституті театрального мистецтва імені І. Карпенка-Карого, де навчався на спеціальності «актор драми і кіно».

Пізніше він продовжив навчання у Театральному інституті імені Б. Щукіна на спеціальності «режисура». Крім того, він також закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені І. Карпенка-Карого зі спеціалізацією «режисура».

Актор проявив себе як талановитий виконавець і режисер, зігравши численні ролі в театральних виставах. Серед його робіт такі вистави, як «Річард III» В. Шекспіра (Глашатай), «Здрастуй, Прип’ять!» О. Левади (Кирило), «Прапороносці» О. Гончара (Черниш), «Не зрадь себе» Л. Сергеєва (Гліб) та багато інших.

Він також взяв участь у створенні телефільму «Марина і Олексій», де виконав роль Олексія під керівництвом режисера М. Захарова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *