ОСТАННІ НОВИНИ

Два члени наглядової ради «Укренерго» подали у відставку через звільнення Кудрицького

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 3 вересня, голова наглядової ради «Укренерго» Даніель Доббені та її член Педер Адреасен подали у відставку через звільнення голови Володимира Кудрицького, яке вважають «політично вмотивованим». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі «Укренерго».

За їхніми словами, звільнення Кудрицького є «політично вмотивованим» та «не має жодних обґрунтованих підстав».

«Ми віддаємо належне Правлінню “Укренерго” та всьому колективу Компанії, які в буремні часи війни продемонстрували безпрецедентну мужність та професіоналізм. Результати роботи “Укренерго” за ці 2,5 роки cвідчать про це як найкраще», – йдеться у заяві.

Члени наглядової ради також розповіли, що від перших днів своєї роботи в наглядовій раді відчували «політичний тиск» і спостерігали спроби поза конкурсом призначити в правління компанії «людей, професійні якості яких викликали сумніви».

«Ми регулярно отримували звіти від менеджменту Компанії під час засідань про негативний вплив на репутацію Компанії анонімних джерел в соцмережах та тиск на співробітників з боку правоохоронних органів», – додали вони.

Тому вони вирішили подати письмові заяви про припинення своїх повноважень, бо корпоративне управління компанією за стандартами OECD «поставлено під сумнів». За їхніми словами, звільнення Кудрицького «є неприйнятним», і може позначитися на подальшій співпраці «Укренерго» з операторами-членами ENTSO-E.

Нагадаємо, 2 вересня наглядова рада НЕК «Укренерго» звільнила Володимира Кудрицького з посади очільника «Укренерго».

Передісторія

Раніше Економічна правда повідомляла, що 30 серпня під час засідання Ставки верховного головнокомандувача обговорювались питання енергетики.

«Говорили про ліквідацію наслідків останньої російської атаки та будівництво захисних споруд. Кудрицькому закидають неналежне виконання попередніх рішень Ставки та поганий захист обʼєктів “Укренерго”», – йдеться у повідомленні.

За даними Forbes Ukraine Кудрицький мав написати заяву про звільнення за власним бажанням, проте він відмовився.

Додамо, що 25 липня вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ відкрити досудове розслідування проти голови правління «Укренерго» Володимира Кудрицького за фактом отримання неправомірної вигоди.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Володимир Кудрицький

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *