ОСТАННІ НОВИНИ

678 кг сиру, кави та електронні сигарети: на Львівщині затримали чергову контрабанду

Наталя Дуляба

|

На кордоні з Польщею затримали трьох мешканок Львівщини, які хотіли потайки перевезти більше 678 кг сиру, кави, консервів, а також 625 електронних сигарет. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській митниці.

Так, у пункт пропуск «Рава-Руська – Хребенне» прибула 46-річна жителька Львівщини за кермом мікроавтобуса Opel Vivaro. Вона намагалась нелегально ввезти в Україну майже пів тонни сиру, більше тисячі банок рибних консервів і розчинну каву. Орієнтовна вартість товарів – 200 тисяч гривень.

У цьому ж пункті пропуску попалась і 24-річна львів’янка, яка, їдучи на Audi A8, хотіла провезти без розмитнення 625 одноразових електронних цигарок торгової марки Flonq Max Smart загальною вартістю 70 тисяч гривень.

Паралельно ще одну контрабандистку, 36-річну самбірчанку, затримали в пункті пропуску «Шегині – Медика». Тут під час огляду мікроавтобуса виявили 774 упаковки кави Lavazza rossa, їхня загальна вага становила 193,5 кг, а вартість – 150 тисяч гривень.

У всіх трьох випадках жінки для проходження контролю обирали смугу «зелений коридор», чим засвідчували, що не везуть товарів, які підлягають декларуванню чи оподаткуванню.

За всіма фактами склали адмінпротоколи за ч.3 ст. 471 Митного кодексу України (недекларування товарів). Санкція статті передбачає штраф розміром 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та конфіскацію контрабандних товарів або без такої.

Крапку у цих справах поставить суд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівська митниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *