ОСТАННІ НОВИНИ

Вчителька зі Львівщини увійшла в ТОП-10 педагогів України 

Наталія Жолинська

|

За версією премії Global Teacher Prize Ukraine вчителька хімії, фізики та біології зі Львівщини Лариса Романишин увійшла в десятку найкращих педагогів України. Про це повідомило освітнє медіа Освіторія.  

Лариса Романишин із села Крушельниця, що на Львівщині. Викладає хімію, фізику та біологію у Сколівському закладі загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів № 2 імені Стефанії Вітрук Сколівської міської ради.

Як пише Освіторія, Лариса починала свою кар’єру як інженер-хімік, але успішно перейшла в освіту, розробивши унікальний міждисциплінарний підхід до викладання.

Із початком повномасштабної війни жінка долучилася до волонтерського проєкту School to Go, який дає можливість українським дітям, розкиданим по всьому світу, навчатися за українською програмою та з українськими вчителями.

В учнях вчителька виховує любов до природи та активно залучає їх до міжнародних ініціатив, таких як програма шкільних космічних експериментів SSEP, де вони досягли значних успіхів.

«Кожен із цих десяти педагогів доводить, що якісна освіта для наших дітей має продовжуватися попри все. Навіть коли на перешкоді стають нечувані виклики. Саме такі люди формують нову реальність для нашої країни, даючи дітям упевненість у завтрашньому дні та можливість мріяти про велике!» – зазначає очільниця Освіторії Зоя Литвин.

Раніше Львівський портал повідомляв, що відразу шестеро вчителів зі Львівщини увійшли до півфіналу Global Teacher Prize Ukraine та претендують на головний приз премії – 1 мільйон гривень на реалізацію своєї освітньої мрії.

Довідка

Престижну національну відзнаку організує громадська спілка «Освіторія», аби акцентувати на важливості вчительської професії. Попри війну, премія відбудеться вже увосьме, адже, як звучить її гасло: «Вчителі важливі!».

Цьогоріч 1210 освітян подали свої заявки, ще 2059 педагогів номінували українці батьки, учні та колеги. Із цього числа після незалежного оцінювання і обрали зіркову десятку фіналістів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *