ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові 18-річний мотоцикліст готується до протезування після серйозної ДТП

Олег Дерев'янко

|

18-річний львів’янин вижив після серйозної аварії, під час якої пролетів майже три десятки метрів, отримав численні важкі травми, місяць перебував у комі та втратив ногу. Зараз він проходить підготовку до протезування в Національному реабілітаційному центрі Unbroken. Про це Львівському порталу повідомили в Unbroken Ukraine.

В аварію юний львів’янин Ігор Тригубенко потрапив 18 травня.

«Було вже темно. Я їхав по своїй смузі і тут бачу яскраві фари. Раптово на мою смугу виїхало легкове авто. Спробував трохи дати вправо, але це не допомогло. Ми зіштовхнулися. Я дуже далеко відлетів. Кажуть, що десь на 28 метрів і що мене врятував шолом. Він був майже стертий з лівого боку. Якби не шолом, то я би загинув на місці – так мені потім скажуть лікарі», – пригадує він.

Ледь притомного хлопця швидка доправила до лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Тут Ігорю діагностували відкриті переломи лівої руки та ноги, а також забій грудної клітки.

Найважча ситуація була з нижньою кінцівкою. Обидва переломи – стегнової та гомілкової кісток – виявилися дуже складними. Ортопеди-травматологи забрали пацієнта в операційну та провели стабілізацію переломів апаратами зовнішньої фіксації та виконали остеосинтез стегнової кістки. Тобто, «склали» фрагменти й зафіксували їх металевою конструкцією.

Після операції в Ігоря з’явилося одне з можливих ускладнень, що виникає при переломах та втручаннях на кістках – жирова емболія. Це коли жири потрапляють до кровоносної системи й блокують судини. Юнак впав у кому на 2 тижні. А, коли опритомнів, то його занурили в кому вже примусово, тобто медикаментозно. Бо біль, що його відчував Ігор, був просто нестерпний. Загалом хлопець пробув у комі цілий місяць.

Коли опритомнів, лікарі все ще продовжували боротися за збереження його лівої ноги. Утім, через запалення, кінцівку все ж довелося ампутувати на рівні нижче коліна.

Нині минуло вже понад три місяці від ДТП. Ігор позитивно налаштований, активно займається фізичною терапією та готується до подальшого протезування.

«Я дуже вдячний своїй родині та близьким за шалену підтримку. Саме вони допомогли мені так швидко відновитися та не впасти у депресію. Я переконаний, що моє життя продовжується. У мене буде крутий протез і я проживу це життя на максимум. Але вже без мотоцикла», – каже Ігор.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Unbroken Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *