ОСТАННІ НОВИНИ

Перший урок у львівських школах провели ветерани, волонтери та активісти

Олег Дерев'янко

|

Школярі Львівської громади на першому уроці цього року вивчали життєстійкість, слухаючи досвід ветеранів війни, волонтерів та громадських активістів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Так, у школі №23 уроки для дев’ятикласників та десятикласників проводив Валентин Осовський, колишній військовослужбовець, який брав участь у бойових діях у складі 103-ї бригади ТРО.

Під час уроків «Не легко, але рухайся» ветеран розповів учням про себе, про те, як і де отримав поранення, поділився своїм досвідом життя з протезом та своїми правилами, які допомагають йому бути стійким до різних стресових умов. Школярі активно долучалися до дискусії, ставили питання та обговорювали важливість життєстійкості.

«Розмова з учнями мене дуже мотивує, їх думки дають мені розуміння того, що я не даремно втратив ногу на війні. Я вражений, як діти усвідомлено сприймають світ, що ми маємо таке потужне покоління патріотів», – поділився Валентин Осовський.

Водночас у Класичній гімназії урок провела волонтерка Меланія Подоляк, яка 10 років тому закінчила цю школу. Дівчина також багато говорила з підлітками, слухала їх думки й, каже, захоплювалась, наскільки вони глибоко усвідомлюють реалії, в яких живе українське суспільство.

«Діти – фантастичні! Вони дуже добре справляються зі своїми переживаннями, готові до креативних рішень, живучи в такі непрості часи. В мене враження, що вони мене сьогодні більше чомусь навчили, ніж я їх, почути їх думки було дуже корисно. Після сьогоднішнього уроку я розумію, що в Україні буде кому наводити лад після перемоги», – наголосила Меланія.

Додамо, що уроки життєстійкості проводяться у межах спільного проєкту управління освіти Львова, команди «Молодіжної столиці Європи 2025» та UNFPA Україна. Амбасадорами цьогорічного першого уроку стали переможці трьох церемоній нагородження молоді «Сміливі» та ветерани, які проходять реабілітацію у центрі «Незламні».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР/Роман Балук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *