ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони допустило до експлуатації український БТР «Хорунжий»

Олег Дерев'янко

|

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до постачання у Збройні Сили України новий бронетранспортер «Хорунжий», створений на основі глибокої модернізації радянського БТР-60. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міноборони.

Корпус українського бронетранспортера виготовлений із високоякісної фінської сталі, що покращило балістичний захист машини без збільшення її маси. Також корпус захищений по периметру від куль калібру 7.62 мм зі сталевим сердечником, лобова броня витримує постріли крупнокаліберного кулемета з відстані 10 метрів.

Конструкція днища корпусу та спеціальних протимінних сидінь уберігає десант від наслідків підриву на вибухових пристроях, еквівалентних 6 кг тротилу.

«”Хорунжий” значно потужніший за БТР-60, адже замість двох 90-сильних бензинових двигунів у передній частині корпусу нового українського БТР встановлено дизельний двигун потужністю 330 кінських сил. Він розганяє бойову машину до швидкості понад 80 км/год, а ємність паливних баків забезпечує запас ходу у понад півтисячі кілометрівів», – йдеться у повідомленні.

Кардинально інше компонування кузова покращило ергономіку і зручність для десантування, яке здійснюється через кормову частину бронемашини. «Хорунжий» оснащений сучасною електронікою, відеокамерами, системою кондиціонування та автономним генератором, що дозволяє бойовій машині функціонувати при вимкненому двигуні.

Озброєння бронетранспортера включає бойовий модуль з кулеметом калібру 14.5 мм або гарматою калібром 30х113 мм.

«Хорунжий» може випускатися у шести варіаціях: лінійний бронетранспортер, транспортувальник особового складу, санітарно-евакуаційна, ремонтно-евакуаційна, командно-штабна та самохідна мінометна машини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Фото: Міноборони

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *