ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські лікарі відновили природну роботу кишківника 11-річному хлопцю в ремісії

Наталія Жолинська

|

У Львові лікарі Дитячої лікарня святого Миколая виконали складну операцію з реконструкції кишківника 11-річному хлопчику, який після боротьби з онкологією шість років страждав від її наслідків. Про це повідомили у медзакладі.

П’ять років тому в 11-річного Святослава із Івано-Франківщини медики виявили злоякісну пухлину в тазу, яка вразила кишківник та сечовий міхур. Після тривалої хіміотерапії вже київські фахівці видалили новоутвір разом із сечовим міхуром та ураженою частинкою кишківника. А для виведення випорожнень хлопчикові поставили спеціальні штучні хірургічні отвори на поверхні тіла для виведення фекалій та сечі – колостому та уростому. 

З ними Святослав прожив цілих п’ять років. А нещодавно мати хлопчика, побачивши історію одного з пацієнтів лікарні святого Миколая, якому успішно виконали реконструкцію кишківника, звернулась до львівських спеціалістів. Тоді медики виконали хлопчику відеоендоскопію, біопсію слизової та дослідили мікрофлору. А також зробили КТ, аби переконатися що маленький пацієнт і справді перебуває в ремісії. 

«Коли ми отримали всі необхідні результати обстежень, то зрозуміли, що можемо допомогти цій дитині. У ході оперативного втручання ми виконали реконструкцію кишківника, видалили стому, ліквідували норицю, що утворилася в кишківнику, і відновили природну роботу органу», – розповів хірург та медичний директор лікарні Олександр Калінчук. 

Операція тривала чотири години та пройшла успішно.  

Святослав вже повернувся додому та через кілька днів готується почути свій перший в житті дзвоник на урок та сісти за шкільну парту вже як п’ятикласник. Всю початкову школу хлопчик через недугу провів за індивідуальними уроками або в лікарняних палатах, або ж удома. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *