ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові заклали капсулу під майбутній Центр ментального здоров’я

Маркіян Рой

|

У четвер, 29 серпня, біля Лікарні Святого Луки (ТМО1) заклали капсулу під будівництво Центру ментального здоровʼя, як частини екосистеми UNBROKEN. Тут будуть надавати психіатричну та психотерапевтичну допомогу пацієнтам, які постраждали внаслідок воєнних дій. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

На місці закладання капсули зведуть модульну безбар’єрну будівлю площею 900 кв.м, що складається з двох блоків: стаціонарного на 32 ліжка та амбулаторно-поліклінічного з кабінетами індивідуальної та групової терапії. Також планується зведення скляної тераси площею 65 кв.м, де пацієнти стаціонару зможуть проводити свій вільний час. Будівля буде повністю доступною: без порогів, з поручнями та оптимальними розмірами дверних пройомів.

У майбутньому центрі має працювати близько 20 спеціалістів, які надаватимуть висококваліфіковану психіатричну та психотерапевтичну допомогу всім, хто її потребує: цивільним та військовим, місцевим жителям та внутрішньо-переміщеним особам.

Будівництво центру здійснюється завдяки підтримці фонду DAHW та міста Вюрцбурга, німецького побратима Львова. Загальна сума фінансування становить 67,7 мільйона гривень.

До закладання капсули долучився мер Вюрцбурга Крістіан Шухардт, який рамках візиту до Львова також відвідав протезну майстерню та будівництво соціального житла для поранених переселенці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *