ОСТАННІ НОВИНИ

Російські війська контролюють близько 40% Часового Яру, – Сили оборони

Олег Дерев'янко

|

Російські війська контролюють близько 40% Часового Яру у Донецькій області. Місто розбите внаслідок російського вторгнення. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника пресслужби 24 ОМБр ім. Короля Данила Андрія Полухіна.

«На даний момент ворог контролює ту частину міста, яка знаходиться до каналу. Це приблизно 40% цього міста», – сказав він.

Як пояснив речник, у разі захоплення Часового Яру російські окупаційні війська отримають тактичну перевагу на висоті, яка знаходиться над містами Костянтинівка, Дружківка та Краматорськ, а також логістичним шляхом між ними.

Полухін додав, що Часів Яр розбитий внаслідок бойових дій, як це було з Бахмутом та Авдіївкою.

«Це просто руїни. Ворог не вважає ці території своїми, він просто руйнує все, що знаходиться у нього на шляху», – сказав представник 24 ОМБр.

Як повідомляв Львівський портал, російські війська взялися активно штурмувати Часів Яр у травні. Для свого наступу вони принаймні спочатку застосовували сучасну бронетехніку.

Наприкінці червня за частину міста, мікрорайон Канал, точились запеклі бої. Українські військові спочатку зуміли витіснити окупантів звідти, однак на початку липня ЗСУ були змушені вийти з мікрорайону через знищення позицій.

За три місяці наступальних дій на Східному напрямку, в тому числі й на Часів Яр, російська армія втратила орієнтовно 82 тисячі солдатів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот мапи DeepState

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *