ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський зустрівся з представниками Вселенського Патріархату

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками Вселенського Патріархату, вони прибули до Києва, щоб «засвідчити любов і підтримку» Україні. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Делегація Вселенського Патріархату складалась із митрополита Української православної церкви Канади, архієпископа Вінніпезького Іларіона, митрополита Пісідійського Іова, патріаршого диякона Епіфанія та екзарха Вселенського Патріарха в Україні єпископа Михаїла.

Глава держави подякував представникам Константинопольської православної церкви та його Всесвятості Варфоломію за молитви за Україну та українців.

Володимир Зеленський зазначив, що держава робить усе можливе для подолання викликів, які постали перед церквою в Україні.

Зі свого боку представники Вселенського Патріархату запевнили, що Церква та Вселенський Патріарх Варфоломій і надалі молитимуться за Україну та підтримуватимуть її.

«Щоб на українській землі запанував справедливий мир. І щоб також запанував мир і в українському православ’ї. Наша місія тут – засвідчити любов і підтримку. І що ми разом із вами, що ми будемо співпрацювати в усіх цих питаннях для добра українського народу», – сказав архієпископ Іларіон.

Президент додав, що українці очікують на візит Вселенського Патріарха Варфоломія і наголосив, що це дуже важливо для України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *