ОСТАННІ НОВИНИ

Старосту села на Львівщині затримали за організацію нелегального виїзду за кордон

Наталя Дуляба

|

Староста села однієї з громад на Львівщині організовував нелегальний виїзд за кордон чоловіка під час дії воєнного стану. До «схеми» залучив посадовців районного ТЦК. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Імені посадовця чи про його громаду правоохоронці не вказують. Відомо, що йдеться про 37-річного старосту одного зі сіл громади на Львівщині.

Як водночас пише Zaxid.net, фігурантом є староста Кам’янопільського старостинського округу Мурованської сільської ради Роман Юсик.

За даними слідства, посадовець, незважаючи на обмеження воєнного стану, за 14 тисяч доларів взявся організувати для військовозобов’язаного перетин кордону поза межами пунктів пропуску.

Встановлено, що за додаткову винагороду розміром 2 тисячі доларів підозрюваний вплинув на військовослужбовців районного ТЦК та оновив «клієнту» його військово-облікові дані, а також допоміг отримати відповідні документи.

Наразі правоохоронці встановлюють, хто саме з військовослужбовців ТЦК причетний до цієї «схеми».

Затримали старосту села на «гарячому» під час отримання 7 тисяч доларів.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.369-2 та за ч.3 ст.332 ККУ (організація незаконного переправлення особи через державний кордон України та одержання неправомірної вигоди).

Фігуранту обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. За скоєне йому загрожує до дев’яти років тюрми.

Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *