ОСТАННІ НОВИНИ

Литва передала Україні новий пакет військової допомоги

Наталя Дуляба

|

Литва передала новий пакет допомоги для українських військових, який включає, зокрема, системи протидії дронам. Про це повідомляє Європейська правда.

Йдеться про передачу навантажувачів, систем протидії безпілотникам та розкладних ліжок. Допомога прибула до України 28 серпня.

Як зазначили у литовському Міноборони, у відповідь на запити України цього року Литва вже доставила 155-мм боєприпаси, бронетранспортери М577, бронетранспортери М113, системи протидії безпілотникам, зимове спорядження та комплекти теплого одягу, боєприпаси до протитанкового гранатомета «Карл Густав», системи дистанційного підриву RISE-1, генератори, деталі в розібраному вигляді легкого штурмовика Л-39ЗА «Альбатрос», навантажувачі, причепи, розкладачки та інше допоміжне обладнання.

Із початку війни Литва надала Україні військову допомогу на суму понад 647 мільйонів євро. Загальна підтримка України з боку Литви є довгостроковою і вже перевищила 1 мільярд євро.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте анонсувала новий пакет військової допомоги з комплексами ППО та іншим обладнанням, який має надійти в Україну до початку вересня.

Крім того, у серпні під Києвом відбулися повторні випробування бойових безпілотників литовського виробництва в прифронтових умовах. Їх організували, щоб Україна могла обрати продукцію, яка найкраще відповідає потребам українських військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *