ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські рятувальники переплатили за непотрібні спецавто, – ДБР

Наталя Дуляба

|

Трьох посадовців Головного управління ДСНС у Львівській області підозрюють у переплаті на рятувальних машинах, куплених без потреби. Про це Львівському порталу повідомили у Держбюро розслідувань.

За даними слідства, підозрюваними у справі є заступник начальника Головного управління ДСНС на Львівщині, начальник одного з управлінь та відповідальна особа за проведення закупівель.

Імен правоохоронці не називають, втім відомо, що в очільника ДСНС Львівщини зараз є три заступники:

Встановлено, що восени 2022 року посадовці придбали дві спеціальні аварійно-рятувальні машини легкого типу, хоча на початку року звітували, що такі автомобілі у них є в надлишку.

За версією правоохоронців, заступник начальника Головного управління ДСНС у Львівській області ініціював укладення прямої угоди про закупівлю в інтересах фірми-постачальника спецтехніки.

До цього він залучив начальника управління ресурсного забезпечення та фахівця з проведення закупівель. Згідно з угодою вартість спецтехніки склала понад 13,8 млн грн. Економічна та товарознавча експертизи визначили, що вартість машин завищена майже на 4,5 млн грн.

Усім трьом фігурантам оголосили підозру у зловживанні службовим становищем, вчиненому за попередньою мовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання – до 6 років позбавлення волі. До суду вже подали клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від посад.

Крім того, правоохоронці клопочуть про накладення арешту на майно фігурантів справи, аби відшкодувати завдані збитки. Йдеться про земельні ділянки, квартири, автомобілі.

Розслідування триває, слідство встановлює повне коло осіб, причетних до «схеми».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *