ОСТАННІ НОВИНИ

Вісьмох захисників зі Львівщини посмертно нагородили орденом «За мужність»

Маркіян Рой

|

Вісьмох захисників зі Самбірщини посмертно відзначили державними нагородами. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській ОВА.

Напередодні нагороди сімʼям загиблих військовослужбовців особисто вручив начальник Самбірської РВА Іван Ільчишин. Зокрема, відповідно до Указу Президента України, ордени «За мужність» ІІІ ступеня отримали:

Василь Кришталь
Житель села Вишня Рудківської громади. Проходив службу у військовій частині А1556. Обіймав посаду командира бойової машини. Загинув воїн 12 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

Іван Качор
Родом із Самбора. Служив у військовій частині А3892 на посаді стрільця-санітара гірсько-штурмового відділення. Загинув захисник 26 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання у Бахмутському районі Донецької області.

Іван Стрелков
Житель села Велика Білина Новокалинівської громади. Військовослужбовець загинув 18 лютого 2023 року у селі Площанка на Луганщині.

Сергій Бемба
Самбірчанин. У 2014 році виконував бойові завдання в зоні проведення АТО у складі 128 окремої гірсько-штурмової бригади. З початком повномасштабного вторгнення знову став на захист Батьківщини. Служив у 46 окремій аеромобільній бригаді на посаді старшого навідника артилерійського батальйону. Боєць загинув 23 січня 2024 року на Донеччині.

Микола Ванівський
Житель села Ракова Бісковицької громади. Проходив службу у військовій частині А4053. Обіймав посаду навідника механізованого відділення. Військовий загинув 15 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання у Купʼянському районі Харківської області.

Марʼян Лаврів
Проживав у селі Подільці Рудківської громади. Загинув військовослужбовець у 2023 році під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку.

Ігор Максимів
Житель Самбора. У квітні 2023 року долучився до лав Збройних сил. Проходив службу у військовій частині А4053 на посаді стрільця-снайпера механізованого батальйону. Захисник загинув 18 жовтня 2023 року поблизу міста Куп’янськ, що на Харківщині.

Василь Куряєв
Самбірчанин. У 2014 році добровільно став на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання на сході України з початком повномасштабної війни повернувся до лав Збройних сил, зокрема служив у військовій частині А1556. Був стрільцем-снайпером гірсько-штурмового взводу. Загинув воїн 14 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті Новоданилівка Запорізької області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *