ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вперше розроблять ортез для собаки  

Наталія Жолинська

|

У центрі протезування та ортезування UNBROKEN готують собаку з травмованою лапою до встановлення ортезу. Вперше львівські фахівці зроблять ортез для тварини. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.  

За словами директорки ЛКП «Лев» Юліани Саврук, до них привезли збиту собаку з травмованою передньою правою лапою. Перед ветеринарами стояло питання ампутовувати частину лапи чи залишити. 

«Я подумала, що можна було б встановити для собаки або протез, або ортез, бо вона ходить на трьох лапах тільки. Я написала в UNBROKEN, де є центр протезування та ортезування. Ми прийшли туди зі собакою Сарою, показали всі рентгени, все, що є – віддали, і вони вирішили спробувати допомогти собаці. Ми вже ходили на заміри, щоб вони нам той ортез зробили і він підійшов на лапу, а вже через тиждень будемо йти міряти», – розповіла Юліана Саврук.   

У центрі протезування та ортезування UNBROKEN виготовили понад 380 протезів верхніх та нижніх кінцівок для людей.  Але вони вперше готуватимуть до встановлення ортезу собаку.  

За словами керівника Центру Владислава Сіховського, у тваринки є затягнута травма внаслідок перелому, що спричиняє обмеження в русі. А ортез, який хочуть встановити, буде компенсувати висоту і допоможе рухатись собачці. 

«Зняли мірку, наступним етапом буде виготовлення цього ортезу, і тоді вже саме ортезування. Будемо бачити, як собака його сприйме, чи не буде згризати «нову лапу». Наразі таке ортезування для тваринки будемо робити вперше», – розповів він. 

В ЛКП «Лев» є ще один собака без лапи, тож працівники наголошують, якщо б у Львові хтось займався протезуванням тварин, це допомогло б покращити ситуацію з травмованими улюбленцями. 

Довідка.  

Ортез – зовнішній пристрій, призначений для зміни структурних та функціональних характеристик нервово-м’язової та скелетної системи: розвантаження, фіксації, активізації та корекції функцій пошкодженого суглоба або кінцівки. Застосовується при нестабільності зв’язкового апарату суглобів, різних травмах, проблемами зі суглобами тощо. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *