ОСТАННІ НОВИНИ

Столтенберг скличе Раду Україна – НАТО на прохання Києва

Олег Дерев'янко

|

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг скличе засідання Ради Україна – НАТО 28 серпня на прохання України. Про це повідомляє hromadske з посиланням на Reuters.

Як зазначила речниця Альянсу Фара Дахлалла, зустріч відбудеться на рівні послів. Очікується, що міністр оборони України Рустем Умєров по відеозв’язку проінформує союзників про ситуацію на полі бою та першочергові потреби.

Вона зауважила, що цю зустріч скликають після нещодавньої хвилі ударів росії по українських цивільних та інфраструктурі.

«Союзники по НАТО надали суттєву підтримку протиповітряній обороні України, і вони віддані подальшому зміцненню оборони України», – запевнила Дахлалла.

Нагадаємо, вранці 26 серпня російські окупанти почали комбіновану масовану атаку по Україні за допомогою дронів та ракет різного типу. Під прицілом знову опинилась енергетична система у 15 областях.

В Україні вже ввели екстрені знеструмлення, а профільний міністр, коментуючи наслідки масованих обстрілів, заявив, що ситуація є складною.

На Львівщині ворожі удари прийшлися по енергетичних об’єктах. Через це виникли перебої зі світлом, а у Львові – ще й з водопостачанням.

Повітряна тривога на Львівщині загалом тривала п’ять годин поспіль.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: УНІАН/Сергій Чузавков

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *