ОСТАННІ НОВИНИ

Голова МАГАТЕ попереджає про ризик ядерного інциденту на Курській АЕС, – ЗМІ

Олег Дерев'янко

|

Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що в Курській області виникла «небезпека ядерного інциденту», а бої поблизу Курської АЕС викликають занепокоєння. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на агентство Reuters.

Він уточнив, що випадки військової активності поблизу Курської АЕС викликають занепокоєння за її безпеку.

«Особливістю Курської АЕС є те, що там експлуатуються реактори типу РБМК. РБМК за своєю конструкцією не має захисної оболонки, контейнера, якою оснащено багато реакторів інших типів у світі», – сказав Рафаель Гроссі на пресконференції за підсумками своїх відвідин Курської АЕС.

Глава МАГАТЕ додав, що нібито бачив на території Курської АЕС сліди атак безпілотників, а активна зона реактора розташована практично у звичайній будівлі і дуже вразлива для ударів артилерії або ударів дронів.

За його словами, за підсумками його нинішнього візиту буде сформульовано положення про захист Курської АЕС.

Водночас агентство Reuters повідомляє, що Рафаель Гроссі після відвідування російської Курської атомної електростанції у 27 серпня заявив, що існує ризик ядерної аварії, і ситуація є серйозною.

Нагадаємо, 10 серпня Гроссі через військову активність неподалік Курської атомної електростанції закликав сторони до «максимальної стриманості». Він запевняв, що МАГАТЕ «стежить за ситуацією».

Крім того, у ніч на четвер, 22 серпня, президент росії володимир путін звинуватив Україну у спробі завдати ударів по Курській АЕС.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Фото: Reuters/Maxim Shemetov

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *