ОСТАННІ НОВИНИ

За два з половиною роки великої війни Росія випустила по Україні більше 43 тисячі ракет і КАБів

Наталя Дуляба

|

За два з половиною роки повномасштабної війни терористична Російська Федерація атакувала Україну 10 тисячами ракет різних типів і більш ніж 33 тисячами керованих авіабомб. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

За словами глави держави, зупинити атаки на українські міста можна лише ударами по носіях ракет і КАБів – по російських літаках на військових аеродромах, розташованих на території РФ.

Для цього в Україні розробили «Паляницю» – першу ракету-дрон. Її перше успішне застосування відбулось на День Незалежності 24 серпня.

«”Паляниця” розроблена власними силами, щоб знищити наступальний потенціал ворога. Ракет-дронів ставатиме більше, як стало більше наших далекобійних ударних безпілотників, результати яких ми бачимо майже щодня», – підкреслив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, вперше про «Паляницю» публічно заявив Володимир Зеленський на День Незалежності України 24 серпня.

За його словами, це є зброя «абсолютно нового класу», за допомогою якої українські військові можуть уражати цілі на території Росії, поки західні партнери не дозволяють робити це їхніми далекобійними ракетами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *