ОСТАННІ НОВИНИ

Ексочільника Держекоінспекції Львівщини і військового Миколу Маланича нагородили орденом

Наталя Дуляба

|

Колишнього керівника Держекоінспекції Львівщини та чинного військовослужбовця ЗСУ Миколу Маланича відзначили орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня. Про це йдеться в указі президента України №514 від 23 серпня.

Майора Миколу Маланича нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня за «особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку».

Зазначимо, що 48-річний Микола Маланич воював зі своїм братом-близнюком Іваном ще в зоні АТО. У 2014 році вони обоє добровольцями стали на захист України і брали участь, зокрема у боях за Щастя, обороняли Луганську ТЕС у складі 80 бригади десантно-штурмових військ.

Іван Маланич раптово помер у Львові у вересні 2021 року.

Микола та Іван Маланичі

Микола Маланич по поверненню з зони АТО з 2016 по 2019 роки був керівником Головного управління Держекоінспекції у Львівській області. Під час карантину, пов’язаного з пандемією коронавірусу, у 2020-му він знову тимчасово повернувся на цю посаду.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Микола Маланич повернувся до лав Збройних Сил України.

Як відомо, Миколу Маланича вже удостоювали ордена «За мужність» III ступеня.

Довідково:

Орден Богдана Хмельницького – це державна відзнака, заснована у 1995 році. Її присвоює президент України своїм указом. Орден має три ступені, нагороджують ним, починаючи з ІІІ ступеня. Найвищим є І ступінь.

Орденом Богдана Хмельницького відзначають українців за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *