ОСТАННІ НОВИНИ

Google присвятив дудл Дню Незалежності України

Андрій Котенський

|

Компанія Google на головній сторінці своєї пошукової системи розмістила тематичну заставку із зображенням українського прапора. Дудл на підтримку українців присвячений Дню Незалежності України, що відзначають 24 серпня.

Google нагадує, що 24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла Акт проголошення незалежності України, і країна стала суверенною демократичною державою.

«33-тя річниця незалежності є визнанням стійкості українського народу та вдячністю за всіх, хто пожертвував заради нації в минулому та сьогоденні. День Незалежності – час цінувати українську культуру та спадщину. Одним із таких символів є двоколірний прапор країни, який можна побачити в сучасному дудлі. Він уособлює величезні золоті поля пшениці з блакитним небом над Україною. Його вивішували під час Війни за незалежність України», – йдеться у повідомленні компанії.

У 2023 році 24 серпня логотип Google містив українські символи незламності – національний прапор, вишиванки та керамічний півник з Бородянки.

Довідково

Дудли – це тематичні заставки, які Google створює для вшанування важливих історичних подій, людей і культурних явищ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *