ОСТАННІ НОВИНИ

Google запустив дудл до Дня Незалежності України

Андрій Котенський

|

Google 24 серпня присвятив тематичний малюнок Дню Незалежності України, повідомляє Львівський портал.

Новий логотип Google стилізований у синьо-жовтих кольорах та містить українські символи незламності – національний прапор, вишиванки та керамічний півник з Бородянки.

Авторкою нового дудлу стала київська художниця Поліна Дорошенко.

«Сьогоднішній Doodle, проілюстрований запрошеною художницею з Києва Поліною Дорошенко, присвячений Дню Незалежності України 2023 року. Це державне свято вшановує незламність духу українського народу та пам’ятає всіх, хто віддав життя за свою країну – включно з тими, хто все ще воює зараз. Цього дня 1991 року Україна здобула незалежність і вийшла на світову арену як суверенна держава», – йдеться у повідомленні компанії.

Google також нагадує, що після розпаду Радянського Союзу 92% українців проголосували  за незалежність на референдумі. Відтоді Україна продовжує розбудовувати демократичну державу, яка цінує свободу та цілісність. Країна також зробила кілька помітних глобальних внесків у дослідження космосу, медицину, мистецтво, музику, технології тощо.

«Синьо-жовтий прапор України, як і кольори, представлені на сьогоднішньому мистецтві, символізує відкрите небо над безкраїми пшеничними полями, які видно по всій країні. Крім того, він уособлює незламність духу народу, відданість землі та любов до свободи», – повідомляє Google.

Цьогорічний День Незалежності має особливе значення, оскільки країна продовжує свою боротьбу проти російського вторгнення, яке триває.

Ілюстрація Doodle зображує парад, який представляє всіх українців, які демонструють свою гордість і впевненість, рухаючись у майбутнє.

«Я вкладала сенс у більшість деталей. Наприклад, колір кросівок, деталі традиційного одягу та вишивки, а також керамічний півень, який став символом незламності, стійкості попри всі виклики сьогодення. На ілюстрації ми бачимо прототипи як сучасників, так і людей, які 32 роки тому зустріли Незалежність України», – прокоментувала своє творіння Поліна Дорошенко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *