ОСТАННІ НОВИНИ

Донецьк – це Україна. В окупованому місті намалювали синьо-жовті прапори

Наталя Дуляба

|

Незважаючи на 10-річну окупацію українського Донецька, у місті продовжує діяти партизанський рух. До Дня прапора на вулицях намалювали синьо-жовті стяги. Про це Львівському порталу повідомили у Русі спротиву «Жовта стрічка».

«Думали, ми жартуємо? Прапор України сьогодні прикрашає усі куточки Донецька. Бо боротьба триває, бо Донецьк – це Україна», – кажуть активісти.

Українські прапори намалювали, зокрема в районі шахти Заперевальної, на вулиці Антропова, на площа неподалік гімназії №122, на вулицях Данилевського і Горностаївській, на кінцевій зупинці трамвая №10 та біля школи №147.

«Російська поліція, російські військові, силовики ФСБ і ГРУ. Все місто нашпиговане ними. Їхніми казармами, їхніми катівнями.  Чи розумієте ви, наскільки це важко – намалювати таке графіті у Донецьку? Сміливість наших людей не має меж, і їхній спротив не має кінця», – додають у «Жовтій стрічці».

Зазначимо, що Донецьк російські війська захопили навесні 2014 року. Таким чином українське місто, як і низка інших населених пунктів області, перебувають під окупацією вже десятий рік поспіль.

Зараз війська РФ, як відомо, продовжують свій наступ на Донеччині, намагаючись вийти на її адміністративні межі.

Крім того, напередодні українські партизани на інших окупованих територіях палили російський триколор на знак спротиву. Так «вітали» рашистів із Днем їхнього прапора на захопленій частині Херсонщини та в Луганську.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *