ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові ізраїльський хірург провів дев'ять безкоштовних операцій на очі

Наталія Жолинська

|

За чотири дні, з 18 по 22 серпня, у Центрі UNBROKEN ізраїльський лікар Йоав Вардізер безкоштовно провів близько 60 консультацій та дев’ять операцій. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова. 

Як зазничили у медзакладі, за два дні лікар Вардізер разом з українською командою прооперували дев’ять пацієнтів. Також провели ряд реконструктивних операцій та операції з підготовки очей до протезування. Разом з протезистами Центру підкорегували й кілька очних протезів.  

«Ізраїль зараз дуже близький з Україною, тому що ми страждаємо від схожих проблем. Ми хочемо допомогти українцям в практичний спосіб. Більшість наших пацієнтів – молоді люди, у яких ще багато планів та мрій. Саме тому ми повинні докладати максимум зусиль для їхнього щасливого майбутнього», – зазначив Йоав Вардізер. 

Серед пацієнтів є захисники, які мають порушення зору в результаті мінно-вибухових травм, частково втратили зір, а також цивільні з естетичними дефектами. 

Одним із них став 43-річний захисник з Волині Сергій Козка. З початку повномасштабного вторгнення чоловік ніс службу в прикордонних військах. У березні цього року Сергій наступив на міну й отримав важкі поранення по всьому тілу. Аби зберегти життя захисника, йому ампутували ногу та видалили ліве око. Лікарі вже провели операцію, аби підготувати порожнину ока до протезування. 

У Центрі повідомили, що у свій п’ятий завершальний день Йоав Вардізер зробить ще п’ять операцій для українців. Проте закордонний спеціаліст планує наступну поїздку до Центру UNBROKEN вже в грудні цього року. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що з 18 по 24 серпня у лікарні св. Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова проводитиме консультації та операції провідний ізраїльський хірург-офтальмолог Йоав Вардізер. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *