ОСТАННІ НОВИНИ

На площі Ринок демонтуватимуть літні майданчики, які перекривають безбар’єрні доріжки

Олег Дерев'янко

|

У мерії попереджають власників закладів громадського харчування на площі Ринок у Львові, щоб літні майданчики не перешкоджали маломобільним людям користуватись доріжками доступності. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Зокрема, літні майданчики, які перекривають безбар’єрні доріжки, будуть підлягати демонтажу.

Заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач зазначив, що інклюзивні доріжки повинні залишатися вільними для безперешкодного доступу маломобільних людей. Закладам, що порушують ці вимоги, вже скерували відповідні повідомлення.

«Якщо вони не почують і добровільно їх не усунуть, то ми будемо змушені рухатись юридичним шляхом: скасовувати паспорт літнього майданчика і в подальшому демонтовувати його», – наголосив Зубач.

Крім того, минулого тижня на Гарячу лінію міста Львова надійшла скарга щодо закладу на площі Ринок, 35. Там повідомили про встановлення столиків і крісел на нещодавно відполіровану бруківку, призначену для полегшення пересування людей, які користуються кріслом колісним, пішоходів, візочків та валіз.

За даними Zaxid.net, за цією адресою розташований ресторан «Бар Мушлі» та гастро-готель Oysters and Bubbles. Ресторан заснований київським ресторатором Дмитром Борисовим і його GastroFamily. Зараз, за даними сервісу YouControl, його співвласниками є Стелла і Кирило Бабаки.

Нагадаємо, на площі Ринок триває облаштування доріжок доступності, зокрема на перехрестях з вулицями Краківською та Друкарською, що забезпечить безбар’єрність для маломобільних людей. Зараз тривають роботи з північної сторони Ратуші.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *