ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про позбавлення держнагород зрадників України 

Наталія Жолинська

|

У вівторок, 20 серпня депутати ухвалили у першому читанні законопроєкт №11410 про позбавлення державних нагород зрадників України. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За даними нардепа, проєкт підтримав 341 депутат. 

«Для цього передбачається нове додаткове покарання в КК – позбавлення державних нагород, і визначається злочини, за які це може мати місце. В КПК визначається, що суд під час вироку має визначити чи є підстави позбавляти особу державних нагород. Вводиться також санкція у вигляді позбавлення держнагод за рішенням РНБО», – йдеться в повідомленні. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що Президент України Володимир Зеленський заявив, що ініціював законопроєкт щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора чи вчинення інших протиправних дій проти України.  

Президент додав, що це стосується тих, хто отримував державні нагороди України, в тому числі Героя України, ордени «За заслуги» та інші, але зараз підтримує Росію так чи інакше або перебуває на її території. 

15 серпня Володимир Зеленський закликав Верховну Раду зібратися найближчим часом і ухвалити низку важливих законів, зокрема й законопроєкт про позбавлення державних нагород зрадників, які втекли в Росію і служать Кремлю, та колаборантів, які працюють на війну і російську державу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *